Svensk affiliate guide för nybörjare

WordPress plugins och hur man installerar dessa

Jag tänkte i detta inlägg, som ett komplement till min guide om hur man installerar WordPress, förklara vad ett wordpress plugin är, och vad för fördelar de kan ge dig och din sida. Jag skall även beskriva hur man installerar dessa.

Vad är ett WordPress plugin?

Ett WordPress plugin fungerar i praktiken som ett stöd för dig som inte är duktig på att koda själv, att på ett enkelt sätt få ut mer av WordPress och dess intressanta funktioner. Dock så väljer de flesta, även av de som har goda kunskaper i PHP kodning (det skrift som används i WordPress) istället att ladda ner ett plugin om ett sådant existerar för den funktion de söker. Detta då det oftast går bra mycket snabbare att ladda ner och installera ett sådant, än att göra den nödvändiga modifieringen i CSS:en. (Ditt wordpress temas stilmall). De flesta plugins kodas och skapas av privatpersoner som vill hjälpa andra WordPress användare, och majoriteten av dessa publiceras och kan laddas ner gratis hos WordPress plugin databas.

Hur installerar man ett WordPress plugin?

Att installera ett WordPress plugin är mycket enkelt och går till på följande sätt:

1. Ladda ner det plugin med de funktioner du söker direkt via WordPress plugin databas, eller gör en förestående sökning på Google efter det typ av plugin du letar efter. Tex. “Adsense + WordPress plugin”. Ladda dock ner pluginet från WordPress databas i första hand om sådant är möjligt (säkrare), och glöm inte att kolla så att pluginet är kompatibelt med din WordPress version!

2. När du laddat ner paketfilen, ladda upp denna till ditt webbhotell och placera den i mappen “wp-content/plugins“. Extrahera (packa upp) därefter paketfilen om du inte valde att göra detta innan du laddade upp den till ditt webbhotell.

3. Logga nu in till din kontrollpanel i WordPress och klicka på “plugins”. Leta upp ditt plugin i listan längst ner på sidan och klicka på “activate”.

4. För att börja använda pluginet och dess funktioner, finner du det placerat vanligtvis i “settings” eller “tools” i din WordPress meny.

Då var det klart!

Klicka här för en lista på bra WordPress plugin


Leave a Reply